Iespaidīgi kadri: Intensīvs zibens dažu metru attālumā no fotogrāfa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Iespaidīgas fotogrāfijas izdevies uzņemt fotogrāfam Marko Korosekam no Slovēnijas. Attēli ar negaisu un ievērojamām zibens šautrām uzņemti ASV Teksasas štatā.

Superšūnas negaisa mākonis ir visaugstāk attīstītais. Lai arī tāds ir sastopams diezgan reti, tas var nodarīt nopietnu kaitējumu cilvēku veselībai un dzīvībai.

«Mēs sekojām vētrai uz ziemeļiem no Batesviles pilsētas, kad pilnīgi izolēta superšūnu vētra burtiski eksplodēja dienvidos,» par notikušo stāsta fotogrāfiju autors Marko. «Mēs nekavējoties izbraucām tai cauri, lai būtu labāks skats uz vētras struktūru, tad arī sākās ievērojamais negaiss.»

Koroseks stāsta, ka intensīva zibeņošana bija vērojama vairākas minūtes, dažreiz zibens iespēris pat mazāk nekā 20 metru attālumā.

Fotogrāfs jau 16 gadus nodarbojas ar dažādu ekstrēmu laikapstākļu «medībām». Laika gaitā viņam uzkrājusies pieredze ar nepieciešamajām drošības metodēm, lai uzņemtu attēlus.

«Es reti baidos un esmu pieradis pie dažādiem bīstamiem brīžiem, bet šī bija viena no reizēm, kurā nepavisam nejutos komfortabli,» atklāj Marko. «Godīgi sakot, tas bija patiešām bailīgi pat man.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu