No Jūrmalas nelegālās izgāztuves izvesti 12,5 tūkstoši tonnu atkritumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides pakalpojumu uzņēmums «Clean R» pabeidzis atkritumu izvešanu no nelikumīgās izgāztuves Jūrmalā, Slokas apkaimē, portālu TVNET informēja uzņēmuma pārstāvis Kaspars Līcītis. Kopumā no teritorijas aizvākti 12,5 tūkstoši tonnu atkritumu.

«Clean R» no ugunsgrēkā cietušās nelikumīgās atkritumu glabātavas Slokas apkaimē ir izvedis 12,5 tūkstošus tonnu atkritumu un veicis teritorijas sakopšanu. Turpmākos divus mēnešus norisināsies izvesto atkritumu šķirošana un tālāka pārstrāde.

Laika posmā no š.g. 5. jūlija līdz 26. jūlijam ir izvesti 12,5 tūkstoši tonnu atkritumu, tādējādi kopējās izmaksas ugunsgrēkā degušo atkritumu izvešanai un utilizācijai ir 550 tūkstoši eiro.

«Ņemot vērā vides piesārņojuma risku, mūsu mērķis bija maksimāli īsā laikā izvest visus atkritumus no nelegālās atkritumu glabātavas un pārvietot tos uz maksimāli drošu vietu, lai nodrošinātu tālāku atkritumu šķirošanu. Pateicoties rūpīgai darbu plānošanai, mums tas izdevās nedēļu ātrāk, nekā sākumā tika plānots,» uzsver «Clean R» valdes loceklis Guntars Levics.

Lai tiktu galā ar tik lielu atkritumu apjomu, tika veikti vairāk nekā 400 reisi ar uzņēmuma smagajām automašīnām. Aptuveni 7,5 tūkstoši tonnu tika nogādāti uz šim mērķim piemērotu atkritumu pagaidu uzglabāšanas vietu SIA «Getliņi Eko» atkritumu poligonā, kur tie tiek uzglabāti līdz tālākai šķirošanai turpat šķirošanas rūpnīcā vai atkritumu šķirošanas centros; aptuveni 1000 tonnu jūlijā jau ir pāršķirotas Getliņu atkritumu šķirošanas rūpnīcā un SIA «Clean R» atkritumu šķirošanas centros Rīgā, galvenokārt saražojot no atkritumiem iegūtu kurināmo, kā arī atšķirojot pārstrādei derīgu iepakojumu (PET pudeles un HDPE iepakojumu); aptuveni 3500 tonnas bija pārstrādei nederīgi atkritumi un ir noglabāti atkritumu poligonā.

Vēstīts, ka 18.jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība. Degšana radīja lielu sadūmojumu, kurš izplatījās atmosfēras augšējos slāņos mākoņu veidā ievērojamā teritorijā.

Degušajā teritorijā saimnieko «Prima M». VVD iepriekš skaidroja, ka izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 000 tonnu atkritumu. Dienesta darbinieki norādīja, ka uzņēmums «Prima M» nebija saņēmis atbilstošas atļaujas darbību veikšanai ar atkritumiem un līdz ar to darbojās nelegāli. Tāpat dienestā jau iepriekš bija saņemtas sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem par smakām, kukaiņiem un žurkām. VVD bija izdevusi rīkojumu izvest nelikumīgi glabātos atkritumus no teritorijas līdz 1.jūnijam, bet uzņēmējs šo lēmumu pārsūdzēja. Neraugoties uz šīm darbībām, dienesta centrālā struktūrvienība atstāja lēmumu negrozītu un atkritumi bija jāizved līdz 24.jūnijam.

Pēc ugunsgrēka uzņēmums «Prima M» paziņoja, ka tam nav līdzekļu teritorijas sakopšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu