Eiropu pārņēmis «Lucifers»: tiek brīdināti tūristi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūristi, kuri pašlaik atrodas karstuma viļņa skartajās valstīs Eiropā, tiek brīdināti un lūgti būt piesardzīgiem bīstamajos laikapstākļos, kas var kaitēt cilvēka veselībai, vēsta «Telegraph.co.uk».

Itālijā ekstrēmā svelme iedēvēta par «Luciferu», valstī par 15% pieaudzis neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukumu skaits. Tūristiem ieteikts uzkavēties ēnā un nēsāt līdzi dzeramo ūdeni.

Jau ziņots, ka plašā Eiropas dienvidu daļā turpinās liela svelme, vairākās pilsētās karstums vilnis kļuvis par spēcīgāko novērojumu vēsturē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar «Meteoalarm» datiem piektdien 11 Eiropas valstīs spēkā augstākās pakāpes brīdinājums par ekstremālu gaisa temperatūru. Sarkanā trauksme izsludināta visā Ungārijā, Horvātijā, Serbijā un Melnkalnē, kā arī lielā daļā Itālijas, Slovēnijas, Bosnijas un Hercegovinas. Sarkano brīdinājumu sinoptiķi izsludinājuši arī Rumānijas rietumos, Polijas un Slovākijas dienvidos, kā arī vietām Šveices dienvidos.

Savukārt oranžās krāsas brīdinājums par stipru karstumu spēkā daudzviet Spānijā, Francijas dienvidaustrumu rajonos un Korsikā, Austrijā, Moldovā, Bulgārijā un Maķedonijā. Vēl četrās valstīs - Portugālē, Čehijā, Grieķijā un Maltā - izsludināts dzeltenais brīdinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu