SIA «Riepu bloki» par riepu uzglabāšanu neatļautā daudzumā piespriests papildu € 5000 sods (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālā vides pārvalde (RVP) uzņēmumam SIA «Riepu bloki» par riepu uzglabāšanu neatļautā daudzumā piemērojusi papildu soda sankciju 5000 eiro apmērā, aģentūrai LETA sacīja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Viņa skaidroja, ka 4.augustā VVD Lielrīgas RVP inspektori pārbaudīja komersanta teritoriju Starta ielā 8, Rīgā, un konstatēja, ka pieprasītā riepu izvešana notiek ļoti lēni. Uzņēmuma darbinieki nevarēja sniegt informāciju, cik daudz riepu un to bloku jau izvests.

Arī šobrīd pieprasītie dati par paveiktajiem izvešanas darbiem nav iesniegti.

Iepriekš vēstīts, ka VVD uzņēmumam «Riepu bloki» par riepu uzglabāšanu neatļautā daudzumā piemēroja 1500 eiro sodu. Dienests skaidroja, ka soda apmērs piemērots par neatļauta apjoma lietotu riepu uzglabāšanu Rīgā, Starta ielā 8. Komersants nav arī iesniedzis VVD pieprasīto informāciju, kas apliecina nolietoto riepu nodošanu pārstrādei.

Uzņēmums tam atļauto 30 tonnu vietā teritorijā uzglabāja 1030 tonnas lietotu riepu. VVD inspektors konstatēja, ka, lai gan teritorijā notiek nolietoto riepu un to bloku izvešanas darbi, to kopsvars joprojām būtiski pārsniedz atļauto uzglabāšanas apjomu.

Kā aģentūrai LETA toreiz norādīja uzņēmuma direktors Aivars Grūbe, «Riepu bloki» šo sodu pārsūdzēs, jo tas, pēc uzņēmuma vadības ieskatiem, ir neadekvāti liels. «Sodu apstrīdēsim. Taču nevis tāpēc, ka negribam maksāt, bet gan tāpēc, ka tas ir nesamērīgi liels. Mēs nebēgam no atbildības. Vienkārši 1500 eiro nešķiet samērīgs soda apmērs,» viņš teica.

Lūgts komentēt līdz šim paveikto, Grūbe atzīmēja, ka patlaban ir grūti runāt par konkrētiem izvesto riepu apjomiem, kā arī par to, cik ilgā laikā izdosies izvest noteikto apjomu. Taču viņš informēja, ka riepas tiek vestas uz pārstrādes uzņēmumiem Brocēnos un Jaunjelgavā, kā arī uz Indiju.

Sākotnēji komersantam tika izteikts brīdinājums līdz 7.jūlijam no teritorijas aizvākt pārsniegto riepu daudzumu, taču attiecīgās darbības netika paveiktas līdz galam. VVD arī norādīja, ka uzņēmums vērsies pie VVD ģenerāldirektores Ingas Koļegovas, apstrīdot uzdoto brīdinājumu.

Taču Koļegova atstāja negrozītu VVD Lielrīgas RVP 3.jūlija brīdinājumu par piespiedu darbu izpildi attiecībā uz komersantu.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Riepu bloku» apgrozījums pērn bija 222 469 eiro. Pērn uzņēmums cieta zaudējumus 31 441 eiro apmērā. SIA «Riepu bloki» dibināta 2007.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 56 914 eiro. Uzņēmums «Riepu bloki» pilnībā pieder SIA «Eko alternatīva».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu