Vides eksperts: Pieaug Latvijas piekrastes piesārņojums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Pēdējo sešu gadu laikā palielinājies Latvijas Baltijas jūras piekrastes piesārņojums, telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» teica vides eksperts, Vides izglītības fonda vadītājs Jānis Ulme.

Šādus secinājumus Ulme izdarījis pēc kārtējās ekspedīcijas «Mana jūra» noslēgšanās. Sešu gadu laikā Latvijas piekrastes pludmales kļuvušas par 20% - 30% piemēslotākas.

Visnetīrākā esot Rīgas Daugavgrīvas pludmale, kur konstatētas 819 atkritumu vienības 100 metros. Savukārt tīrākajā - Abragciema pludmalē, konstatētas 20 atkritumu vienības 100 metros.

Starp netīrākajām pludmalēm Ulme minēja arī Jūrmalas Lielupes ieteku un Papes bākas laukumu. Savukārt starp tīrākajām Rīgas Lielupes ieteku, Engures pludmali un Gaujas ieteku Baltijas jūrā.

Jau ziņots, ka kampaņa «Mana jūra» notiek kopš 2012.gada ar mērķi aktualizēt jūras piesārņojošo atkritumu problemātiku un vērst uzmanību uz plašāku piekrastes vides aizsardzības jautājumu loku.

Kampaņas atpazīstamākā iniciatīva ir zaļā ekspedīcija «Mana jūra», kurā katru vasaru tiek mērots vairāk nekā 500 kilometrus garš ceļš gar Latvijas jūras piekrasti. Ekspedīcijas laikā tiek veikts jūras piesārņojošo atkritumu monitorings un citas izpētes, dalībniekiem ir iespēja iepazīt Latvijas piekrastes dabas daudzveidību, kā arī uzzināt vairāk par vides problēmām tiekoties ar vides ekspertiem un aktīvistiem kopīgās nodarbībās vai lekcijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu