Klāt gada karstākā diena: šodien iespējams virpuļviesulis un liela krusa (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Latvijas lielākajā daļā saule gaisu sakarsēs līdz +30..+33 grādiem, vairāk mākoņu un zemāka gaisa temperatūra būs daļā Kurzemes, prognozē sinoptiķi.

Liepājā, Ventspilī un citviet Kurzemes rietumu piekrastē, vējam iegriežoties no jūras, gaisa temperatūra pēcpusdienā pazemināsies līdz +20 grādiem.

Pārējā valstī dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē.

Vietām, galvenokārt Kurzemē, gaidāms lietus un pērkona negaiss. Vakarā jau daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā plosīsies negaiss, vietām tas atnesīs īpaši intensīvas lietusgāzes un vēja brāzmas, iespējams virpuļviesulis un liela krusa.

Rīgā debesis skaidrosies, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +32..+33 grādiem, dienvidaustrumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 12 metriem sekundē. Vakarpusē iespējams spēcīgs pērkona negaiss.

Galvaspilsētā sestdiena būs ne tikai šī gada karstākā diena, bet arī tveicīgākais 12.augusts novērojumu vēsturē. Iepriekšējais 12.augusta rekords Rīgā bija +30,3 grādi 2002.gadā, bet valstī kopumā - 2015.gadā Daugavpilī sasniegtie +33,0 grādi.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 756-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu