Latviju šķērso negaisa mākoņi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdienas pievakarē Latvijā strauji veidojas vairāki negaisa mākoņi, lielāks pērkona negaiss tuvojas no Lietuvas, liecina meteoroloģiskā informācija.

Viens no negaisa mākoņiem īsi pirms plkst.17 sāka augt Rīgas apkaimē. Rīgas centra novērojumu stacijā negaisa laikā reģistrēta krusa un vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Mākoņi virzās no dienvidiem uz ziemeļiem, ziemeļaustrumiem.

Pēcpusdienā pērkona negaiss bija arī Ventspils pusē.

Tuvākajās stundās pērkona negaiss gaidāms galvenokārt valsts rietumu un centrālajā daļā, vēlāk - arī valsts austrumos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Arī Rīgai izplatīts oranžais brīdinājums par pērkona negaisu ar krasām vēja brāzmām līdz 20 metriem sekundē un stipru lietu ar krusu.

Kā ziņots, Eiropas Eksperimentālais vētru prognozēšanas centrs brīdina par iespējamu spēcīgu vētru, virpuļviesuļiem un milzu krusu. Negaisa mākoņi vietām atnesīs ļoti intensīvas lietusgāzes, kas īslaicīgi var applūdināt pilsētu ielas un pagalmus. Lielāko krusas graudu diametrs var pārsniegt piecus centimetrus, vēja ātrums brāzmās vietām var būt lielāks par 30 metriem sekundē. Lielākais stihijas risks ir Vidzemē, mazākais - Kurzemē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu