Rīgā negaiss beidzies; sinoptiķi izplata jaunu brīdinājumu turpmākajām stundām (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Līdz šim negaiss visvairāk plosījies joslā no Bauskas un Rundāles novada līdz Ainažu apkaimei, tostarp Rīgā un Saulkrastos. Tuvākajās stundās lielākais stihijas risks būs teritorijā uz austrumiem no šīs joslas, brīdina sinoptiķi.

Spēcīgs pērkona negaiss gaidāms daudzviet Vidzemē un Zemgales austrumu daļā, Sēlijā un vietām Latgalē.

Negaisa laikā iespējamas ļoti intensīvas lietusgāzes un liela krusa. Galvenais apdraudējums būs vētra, saglabāsies arī virpuļviesuļu risks.

Kopš plkst.17 pērkona negaiss plosās vietām Zemgalē un Vidzemes rietumos, tostarp Rīgā un galvaspilsētas apkaimē. Daudzviet kritusi krusa, lielāko graudu diametrs sasniedzis vairākus centimetrus, tāpat saņemtas ziņas par vēja radītiem postījumiem.

Plkst.18:45 bija reģistrēti 265 avārijas atslēgumi elektrolīnijās, lielākā daļa - valsts centrālajā daļā, liecina dati AS «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē. Elektroapgāde traucēta vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību.

AS «Sadales tīkls» aicina iedzīvotājus negaisa laikā ievērot elektrodrošības noteikumus - būt uzmanīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un ievērot elektroierīču drošas lietošanas noteikumus.

«Sadales tīkls» atgādina, ka spēcīga vēja un negaisa laikā ir jābūt uzmanīgiem un piesardzīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā. Jāatceras, ka spēcīga vēja ietekmē elektrolīniju vados var iegāzties koki vai ieķerties vēja nesti zari, radot apdraudējumu cilvēka dzīvībai. Redzot šādu bīstamu situāciju, tuvoties notikuma vietai nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē AS «Sadales tīkls», zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu