Negaiss turpinās: ābola lieluma ledus gabali, sabojāti auto un izsisti logi (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vēlā sestdienas vakarā pērkona negaiss turpinās Latvijas austrumu daļā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pēdējās stundās visintensīvāk zibeņojis Vidzemes centrālajos un ziemeļu novados. Ar pērkona negaisu saistītas stipras lietusgāzes un vēja brāzmas.

Plkst.21.45 bija reģistrēti 1311 avārijas atslēgumi elektrolīnijās valsts centrālajā un austrumu daļā, liecina dati AS «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē. Elektroapgāde pārtrūkusi vairāk nekā 20 tūkstošiem mājsaimniecību.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem nokrišņu daudzums Siguldā pārsniedza 30 milimetru.

Aculiecinieku publicētās fotogrāfijas sociālajos tīklos liecina, ka Rundāles novada Svitenē pēcpusdienā krituši pat ābola lieluma ledus gabali - prāvāko krusas graudu diametrs pārsniedza piecus centimetrus.

Liela krusa sestdien novērota daudzviet Vidzemē un Zemgalē, arī vietām Rīgā. Dažviet tā radījusi bojājumus automašīnām un sasitusi logu stiklus.

Vējš Latvijas centrālajā un austrumu daļā lauzis un izgāzis kokus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu