Nedēļas gaitā atkal kļūs ievērojami siltāks, būs arī lietus un negaiss

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šonedēļ Latvijā pakāpeniski paaugstināsies gaisa temperatūra, nedēļas otrajā pusē daudzviet gaidāms lietus, iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien vietām vēl uzlīs, otrdien un trešdien nokrišņi nav gaidāmi. Pūšot lēnam vējam, atsevišķos novados naktī un rīta stundās veidosies migla. Termometra stabiņš nakts laikā noslīdēs līdz +6..+13 grādiem, tomēr kopumā gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, un trešdien saule gaisu sasildīs līdz +19..+24 grādiem.

Nedēļas vidū augsta spiediena apgabals atkāpsies uz ziemeļaustrumiem un zema spiediena ieplaka Latvijas lielākajā daļā atnesīs lietu, iespējams arī pērkona negaiss. Ar dienvidu vējiem turpinās ieplūst siltas gaisa masas, tādēļ gaisa temperatūra naktī vairs nebūs zemāka par +12..+17 grādiem, savukārt dienas laikā vietām termometra stabiņš no jauna sasniegs +25..+26 grādu atzīmi.

Nedēļas izskaņā laika apstākļus galvenokārt noteiks ciklonu darbība, līdz ar to daudzviet līs, ducinās pērkons, iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes. Vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un vietām brāzmās sasniegs 15 metru sekundē. Gaisa temperatūra nakts stundās būs +13..+19 grādu robežās, dienā tā paaugstināsies līdz +18..+24 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Savukārt pašreizējā «Global Forecast System» prognoze pieļauj, ka nedēļas nogalē gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +30 grādu atzīmi. Lielākais nokrišņu daudzums gaidāms Kurzemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu