«Balta» nepilnas dienas laikā saņēmusi 70 atlīdzību pieteikumus par vētras radītiem bojājumiem € 80 000 apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apdrošināšanas kompānija «Balta» nepilnas dienas laikā saņēmusi 70 atlīdzību pieteikumus par vētras radītiem bojājumiem 80 000 eiro apmērā, informēja «Balta» pārstāvji.

«Balta» apkopotā informācija liecina, ka lielākais pieteikumu skaits - 53% - par iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās vētras postījumiem reģistrēts transporta apdrošināšanā, savukārt finansiāli apjomīgākie zaudējumi nodarīti īpašumam.

Lielākā daļa atlīdzību pieteikumu KASKO apdrošināšanā saistīti ar krusas nodarītajiem bojājumiem transportlīdzekļu virsbūvei. Savukārt krītoši zari un koki radījuši zaudējumus ne tikai transportlīdzekļu, bet arī mājokļu īpašniekiem. Atsevišķos gadījumos vētra bijusi īpaši postoša - bojāts īpašuma jumta segums, fasāde un izgāzta sēta.

«Balta» prognozē, ka atlīdzību pieteikumu skaits nākamajās dienās turpinās augt.

Kā ziņots, sestdienas vakarā no Lietuvas dienvidiem līdz Somijai stiepās pērkona negaiss, kas daudzviet atnesas vētru un milzīgus krusas graudus. Divu stundu laikā šajā joslā reģistrēti vairāk nekā 30 000 zibens spērienu.

Salacgrīvas ostā, Latvijā, reģistrētas vēja brāzmas līdz nepilniem 25 metriem sekundē, un vietām valstī vēja spēks, iespējams, bijis vēl lielāks.

No Latvijas un Lietuvas pienāca ziņas par milzīgu krusu - lielāko graudu diametrs vietām sasniedzis sešus centimetrus. Stipras lietusgāzes īslaicīgi applūdināja ielas un pagalmus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu