«Sadales tīkls» novērsis negaisa izraisītos elektrotīkla bojājumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS «Sadales tīkls» šodien, 15.augustā, ir novērsusi visus 12.augusta negaisa izraisītos elektrotīkla bojājumus un atjaunojusi elektroapgādi visiem klientiem, kuriem tā bija traucēta negaisa izraisīto elektrotīkla bojājumu dēļ, informēja «Sadales tīkls».

Postošais negaiss lielākos elektrotīkla bojājumus izraisīja Vidzemē un kopumā, lai atjaunotu negaisa skarto elektrotīklu, tika nomainīti 126 elektrolīniju balsti, 492 vietās savienoti trūkušie elektrolīniju vadi un no elektrolīnijām noņemti 556 koki un koku zari.

Lielākos elektrotīkla bojājumus aizvadītās nedēļas nogalē negaiss izraisīja Pierīgā - Carnikavas un Saulkrastu novadā, un valsts ziemeļu un ziemeļaustrumu daļā - Cēsu, Smiltenes, Madonas, Aizkraukles, Gulbenes un Balvu apkārtnē. Elektroapgādes traucējumus klientiem galvenokārt izraisīja gaisvadu elektrolīniju vados vēja iegāzti koki, pārrauti gaisvadu elektrolīniju vadi un bojāti elektrolīniju balsti.

Lielāko daļu no elektrotīkla bojājumiem «Sadales tīkls» operatīvi novērsa naktī no sestdienas uz svētdienu un svētdien dienas laikā.

Pirmdien, 14.augustā, no rīta elektroapgādes traucējumi bija vēl aptuveni 300 klientiem un «Sadales tīkls» turpināja darbu pastiprinātā režīmā, lai novērstu tehniski sarežģītākos un laikietilpīgākos elektrotīkla bojājumus, vietās, kur vairākos elektrolīniju posmos bija sarauti vadi, bojāti un nogāzti elektrolīniju balsti, elektrolīniju vados iegāzti koki, kā arī mežainos un purvainos apvidos, kur atsevišķiem elektrolīniju posmiem bija apgrūtināta speciālās tehnikas piekļuve. Visi elektrotīkla bojājumi tika novērsti šorīt, ap plkst. 9.

«Sadales tīkls», reaģējot uz meteorologu prognozēm, jau pirms negaisa sākuma bija gatavs novērst iespējamos elektrotīkla bojājumus. Uzņēmums sazinājās ar pašvaldībām un informēja par iespējamajiem elektroapgādes traucējumiem pašvaldības administratīvajā teritorijā, kurus var izraisīt negaiss. Elektrotīkla bojājumu novēršanai tika nodrošinātas visas materiālās rezerves un piesaistītas visas tehnikas vienības, kā arī papildu operatīvais personāls.

Kopumā elektrotīkla atjaunošanas darbu veica 147 elektromontieru brigādes ar 393 elektromontieriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu