Grieķijā savalda ugunsgrēku pie Atēnām, citviet ugunsnelaimes turpinās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ugunsdzēsējiem izdevies lokalizēt lielāko daļu meža ugunsgrēku, kas dienām ilgi dega pie Atēnām un Peloponēsas pussalā, trešdien paziņoja civilās aizsardzības dienests. Uz ziemeļiem no Atēnām vairs nav ugunsgrēka frontes, taču «šur un tur ir gruzdēšana», sacīja dienesta preses pārstāvis. Sagaidāms, ka no rīta tos apdzēsīs ugunsdzēšanas helikopteri.

Ugunsdzēsēji arī vairākas dienas centās savaldīt milzu ugunsgrēku netālu no Atēnām, kas pārņēma tūkstošiem hektāru zemes. Trešdien ugunsdzēsības dienests paziņoja, ka to beidzot izdevies savaldīt. Ugunsgrēks sākās Kalamosā, apmēram 45 kilometrus no Grieķijas galvaspilsētas, bet vēlāk izpletās uz vēl trim ciemiem un nodarīja postījumus vairākiem desmitiem māju.

Otrdien ugunsgrēku dūmi un pelni sasniedza Grieķijas galvaspilsētu. Ugunsgrēkos neviens cilvēks nav cietis, taču nodega vismaz 20 mājas Kalamas reģionā, kas atrodas 36 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Atēnām.

«Redzēju, kā dega mājas, cilvēki skrēja, viņi bija izmisumā. Valdīja haoss, un ugunsgrēks bija ļoti liels,» sacīja Kalamas iedzīvotājs.

Tūristu iecienītajā Zakintas salā Grieķijā turpinās lieli un postoši mežu ugunsgrēki, pie kuriem tieslietu ministrs Stavross Kontoniss vaino ļaunprātīgos dedzinātājus, vēsta «The Independent».

«Tā ir ļaunprātīga dedzināšana pēc organizēta plāna,» sacīja politiķis, kurš ir arī Zakintas parlamenta deputāts. «Par to nav šaubu.»

Jūlija beigās un augustā Grieķijā lielā karstuma dēļ aizsākās plaši mežu ugunsgrēki.

Pirmdien trīs vietās Ilijas reģionā Peloponesas pussalā sākās ugunsgrēki, kuru dēļ notika iedzīvotāju evakuācija. Otrdien ugunsgrēku izdevās apdzēst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu