PVD kopā ar pašvaldībām plāno apturēt «Silver Show Management» rīkotās cirka izrādes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kopā ar pašvaldībām plāno apturēt SIA «Silver Show Management» rīkotās cirka izrādes, kurās tiek izrādīti savvaļas dzīvnieki, ceturtdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja dienesta Veterinārās uzraudzības departamenta direktore Kristīne Lamberga.

«Mēs kopīgi ar pašvaldībām mēģināsim pārtraukt šo šovu,» teica PVD pārstāve, piebilstot, ka, pēc pieejamās informācijas, attiecīgās cirka izrādes ar savvaļas dzīvnieku izrādīšanu plānotas arī citās Latvijas pilsētās.

Tostarp viņa informēja, ka trešdienas, 16.augusta, vakarā PVD veica inspekciju Saldū, konstatējot, ka uzņēmuma rīkotajā cirka izrādē tika demonstrētas gan jūras lauvas, gan arī aras. Tādējādi sastādīts jauns administratīvā pārkāpuma protokols. «Šeit jau iestājas atbildība par atkārtotu pārkāpumu gada laikā, līdz ar to soda sankcijas ir lielākas, nekā konstatējot pirmajā reizē. Šoreiz mēs arī papildus vērsāmies ne tikai pret pasākumu organizētāju, bet arī pret dzīvnieku īpašniekiem,» sacīja Lamberga, piebilstot, ka jūras lauvu īpašnieki ir Francijas pilsoņi, bet aru - Ukrainas pilsoņi.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka PVD iepriekš izteica brīdinājumu «Silver Show Management» par dzīvnieku izmantošanu cirka izrādē Dobelē, savukārt par Liepājā konstatēto pārkāpumu sākta administratīvā lietvedība.

Tāpat ziņots, ka 13.jūlijā stājās spēkā grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas aizliedz apmācīt un izmantot savvaļas dzīvniekus cirka izrādēs.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka «Silver Show Management» īpašnieks un vadītājs ir Leonīds Florovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu