Sinoptiķu jaunākās prognozes brīvdienām un nākamajai nedēļai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sakarā ar ciklonu aktivitāti Baltijas jūras reģionā nākamā nedēļa arī būs nepastāvīga laika apstākļu ziņā, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Nedēļas sākumu iezīmēs vēl nokrišņu zonas, kas beigsies, kad nedēļas vidū pastiprināsies augsta spiediena atzars. Dienas pavadīs mērens siltums, bet naktīs termometra stabiņš zem skaidrām debesīm var noslīdēt zem +10 grādu atzīmes.

Nakts uz svētdienu būs lietaina, bet samērā silta, jo termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +14...+17 grādiem, tomēr svētdiena būs aukstāka un gaiss neiesils vairāk par +20 grādiem (arī Rīgā prognozes uzrāda šādu temperatūra) . Dienas gaitā aiz frontes būs vērojams neliels īslaicīgs lietus no gubu-lietus mākoņiem.

Brīvdienās iezīmēsies nepastāvīgi laika apstākļi. Tos noteiks ciklons ar centru virs Skandināvijas, kā ietekmē Latvijā sestdien ieplūdīs ļoti siltas gaisa masas. Gaisa temperatūra dienvidu rajonos paaugstināsies līdz +28...+29 grādiem. Tomēr no rietumiem Latviju šķērsos atmosfēras fronte ar nokrišņu zonu, līdz ar teritorijas lielākajā daļā līs mērens lietus. Zonas priekšgalā gaidāmas arī mērenas pērkona lietusgāzes ar brāzmainu vēju. Rīgai šī zona pietuvosies pēcpusdienā. Līdz tam gaiss galvaspilsētā iesils līdz +28 grādiem.

Lai gan naktī laika apstākļus virs Latvijas noteica neliels augsta spiediena atzars, tas tomēr strauji tiek virzīts uz austrumiem. Vadību pārņems ciklons ar centru virs Skandināvijas, kura austrumu mala noteiks laiku Latvijā. Līdz ar to šodien starp mākoņiem brīžiem uzspīdēs saule, tomēr gaidāms arī neliels īslaicīgs lietus, austrumos pēcpusdienā attīstoties konvektīvajiem procesiem, var izveidoties arī pērkona negaiss. Galvaspilsētu lietus skars tikai pēcpusdienā. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Gaisa temperatūra šodien gaidāma +21…+26 grādu robežās, nedaudz vēsāka diena būs Kurzemes piekrastē, tur +20…+22 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu