Pirmdien vietām Rietumlatvijā lietusgāzes; no rīta stipri lijis pārējā Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Pirmdien Latvijas austrumu novados dienas lielāko daļu saglabāsies apmācies laiks un daudzviet turpināsies lietus, pārējā valstī veidosies gubu-lietus mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Vietām - galvenokārt Kurzemē, vakarpusē arī valsts vidienē - gaidāmas lokālas pērkona lietusgāzes un ar tām saistītas vēja brāzmas. Pārsvarā saglabāsies lēns vējš un bezvējš.

Uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +18..+21 grādam, bet zem mākoņu segas valsts austrumos - līdz +15 grādiem.

Rīgā iespējams neliels īslaicīgs lietus, vakarpusē - pērkona lietusgāzes. Pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra pēcpusdienā būs aptuveni +20 grādu.

Valsts austrumos laikapstākļus nosaka atmosfēras fronte, rietumos - zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens visā Latvijā 760-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Vidzemē, Latgalē un Sēlijā turpinās lietus, vietām līst stipri

Pirmdienas rītā daudzviet Vidzemē, Latgalē un Sēlijā turpinās lietus, vietām līst stipri, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Diennakts laikā nokrišņu daudzums vietām pārsniedzis 20 milimetru, bet kopš lietus sākuma sestdien - pat 50 milimetru. Ilgstošo lietu izraisījusi tā pati atmosfēras fronte, kas sestdien no rietumiem kā aukstā fronte virzījās pār Latviju un apstājās virs austrumu novadiem.

Mazāk mākoņu ir Kurzemē. Visā valstī pūš lēns vējš vai iestājies bezvējš. Gaisa temperatūra +10..+15 grādu.

Rīgā apmācies laiks, lēns dienvidu vējš, gaisa temperatūra +13..+14 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien valstī bija +17..+21 grāds.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.augustā bija +41..+43 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -6 grādi Alpu virsotnēs.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu