«Baltic Container Terminal»: Kundziņsalā glabātie konteineri par vidi atbildīgajām iestādēm nebija nekāds noslēpums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

Rīgas Brīvostas teritorijā, Kundziņsalā, glabātie jūras pārvadājumu konteineri, par kuriem paskaidrojumus pieprasījis Valsts vides dienests (VVD), par vidi atbildīgajām valsts iestādēm nav bijis nekāds noslēpums, sacīja SIA «Baltic Container Terminal» izpilddirektors Aldis Zieds.

Viņš norādīja, ka konkrētie konteineri tur glabājušies kopš padomju laikiem.

«Izplatītā informācija par konteineriem Kundziņsalā ir nepatiesa. Šādi konteineri tajā teritorijā stāv kopš padomju laikiem, un attiecīgās iestādes par tiem ir informētas,» atzīmēja Zieds.

Viņš arī norādīja, ka viņa rīcībā esot materiāli par saraksti starp uzņēmumu «Baltic Container Terminal» un vairākām iestādēm par attiecīgajiem konteineriem.

Izvērstākus komentārus Zieds nevēlējās sniegt, piebilstot, ka uzņēmums patlaban vēl neesot saņēmis no VVD aicinājumu sniegt paskaidrojumus par šo situāciju.

Kā ziņots, Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policija informējusi VVD par 208 pārvadājumu konteineriem ar nezināmas izcelsmes ķīmiskām vielām. VVD Lielrīgas reģionālā vides pārvalde (RVP) saņēma informāciju no Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policijas par to, ka «Baltic Container Terminal» terminālī Rīgas Brīvostas teritorijā, Kundziņsalā, ilgstoši un neatbilstoši tiek uzglabāti 208 jūras pārvadājumu konteineri. Daļā no tiem atrodas nezināmas izcelsmes ķīmiskās vielas.

Tāpat VVD Lielrīgas RVP sākusi lietvedību par administratīvo pārkāpumu, tādēļ līdz 25.augustam komersantam jāsniedz paskaidrojums, kā izveidojusies pašreizējā situācija.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Baltic Container Terminal» apgrozījums pērn bija 15,155 miljoni eiro, bet peļņa - 7,015 miljoni eiro. SIA «Baltic Container Terminal» dibināta 1996.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 000 000 eiro. «Baltic Container Terminal» pieder SIA «Mariner Finance Baltic», kas pieder SIA «Mariner Baltic Holdings», kas savukārt pieder Maltā reģistrētai kompānijai «Mariner Finance p.l.c.».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu