Tuvākajā naktī un dienā pūtīs brāzmains vējš, valsts austrumos stipri līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien gan naktī, gan dienā Latvijā pūtīs brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, austrumu novados arī ilgstoši un stipri līs, brīdina sinoptiķi.

No lietavām visvairāk cietīs Latgale, īpaši reģiona austrumu daļa, pamatīgi līs arī Vidzemes un Sēlijas austrumu daļā. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Latgalē un Vidzemes austrumos izsludinājis oranžo brīdinājumu, - turpinoties lietum, nokrišņu daudzums līdz ceturtdienas priekšpusdienai sasniegs 50 milimetru, bet trešdienas un ceturtdienas kopējais nokrišņu daudzums vietām var sasniegt 75 milimetrus, kas atbilst visa mēneša normai.

Savukārt valsts rietumu un centrālajos novados pārsvarā gaidāms sauss laiks, tikai vietām nedaudz līs, starp mākoņiem spīdēs saule.

Stiprākais vējš - brāzmās līdz 15-20 metriem sekundē -naktīun no rīta pūtīs Austrumlatvijā un Rīgas līča dienvidu piekrastē, dienā lielākais vējš gaidāms valsts centrālajā daļā. Visā Latvijā ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās pārsniegs desmit metru sekundē.

Gaisa temperatūranaktīun no rīta būs +9..+14 grādu, piekrastē līdz +16 grādiem. Pēcpusdienā gaiss iesils līdz +16..+19 grādiem, bet valsts austrumos nekļūs siltāk par +12..+15 grādiem.

Rīgānaktīun no rīta iespējams neliels lietus, dienā mākoņu kļūs mazāk. Ziemeļrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 18-20 metriem sekundē, tas pierims tikai ceturtdienas vakarā. Gaisa temperatūranaktīun dienā būs +15..+17 grādu.

Vēja brāzmas vietām lauzīs zarus un arī dažus kokus. Stiprās lietavas valsts austrumos applūdinās atsevišķas zemākas vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu