Taifūns Ķīnas dienvidos prasa 12 cilvēku dzīvības

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Taifūns «Hato», plosoties Ķīnas dienvidos, tai skaitā īpašajos administratīvajos rajonos Makao un Honkongā, ir prasījis vismaz 12 cilvēku dzīvības, ceturtdien ziņoja vietējie mediji.

Vissmagāk skartajā Makao, kur ielas pārvērtās par upēm un automobiļi nokļuva zem ūdens, bet kazino turpināja darboties ar strāvas ģeneratoru palīdzību, ir gājuši bojā astoņi cilvēki.

Viens cilvēks Makao tika nāvējoši ievainots, vējam sagraujot mūri, cits zaudēja dzīvību, nokrītot no ceturtā stāva terases. Viens upuris bija ķīniešu tūrists, kuru sabrauca kravas mašīna, un vēl viena upura līķis ceturtdienas rītā tika atrasts autostāvvietā.

Sīkākas ziņas par pārējiem četriem upuriem Makao vēl nebija zināmas.

Guandunas provincē gāja bojā vismaz četri cilvēki, bet 26 817 tika evakuēti uz pagaidu patvertnēm. Apmēram divi miljoni mājsaimniecību īslaicīgi palika bez elektrības.

Honkongā vairāk nekā 120 cilvēku tika ievainoti vējā un lietū. 83 gadus vecs vīrietis Honkongā sākumā bija uzskatīts par taifūna upuri, bet vēlāk noskaidrojās, ka viņš tā laikā izdarījis pašnāvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu