Vietām Pleskavas apgabalā reģistrēts vēl lielāks nokrišņu daudzums nekā Rēzeknē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Vietām Pleskavas apgabalā, Krievijā, nokrišņu daudzums pēdējās divās diennaktīs bijis vēl lielāks par Rēzeknē reģistrēto rekordu, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Puškinskije Goru rajonā nokrišņu daudzums divās diennaktīs sasniedzis 189 milimetrus. Rēzeknē lietavas nebija tik ilgstošas un kopējā nokrišņu summa 32 stundās sasniedza 159 milimetrus.

Pleskavā lija mazāk - divās diennaktīs bija 89 milimetri nokrišņu.

Līdzīgi kā Latvijas austrumos, arī daudzviet Pleskavas apgabalā izcēlušies lieli plūdi, izskaloti ceļi un nodarīti citi postījumi.

Pārplūdušas vairākas upes - Veļikajas jeb Mudavas pietekas. Arī Latvijas austrumu pierobeža ietilpst Mudavas upes baseinā.

Savukārt Daugavas baseinā Krievijas teritorijā lijis maz, līdz ar to arī Latvijas teritorijā Daugavā nav gaidāms īpaši augsts ūdens līmenis.

Ārkārtējās lietavas Latvijas austrumos un Krievijas Pleskavas apgabalā atnesa dienvidu ciklons. Mazāk stiprs lietus skāra arī Baltkrieviju, Lietuvas ziemeļaustrumus un Igaunijas austrumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu