Plūdos Sjerraleonē bojāgājušo skaits pārsniedz 1000

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plūdos un zemes nogruvumos, kas 14.augustā piemeklēja Sjerraleones galvaspilsētu Frītaunu, ir gājuši bojā vairāk nekā 1000 cilvēku, svētdien paziņoja amatpersonas.

Valdība iepriekš bija atzinusi, ka stihijā gājuši bojā 450 cilvēku, bet vairāk nekā 600 pazuduši bez vēsts. Glābēji un humānās palīdzības organizācijas gan brīdināja, ka daudzi no pazudušajiem neizdzīvos.

«Vairāk nekā 1000 ir gājuši bojā zemes nogruvumu un plūdu katastrofā, un mēs nekad neuzzināsim precīzu skaitu,» paziņoja sieviešu līdere Frītaunas nomales rajonā Rīdžentā, kur notika šī katastrofa.

Upuri svētdien tika pieminēti metodistu baznīcas dievkalpojumā Rīdžentas tuvumā.

Turpinoties stiprām lietusgāzēm, ir evakuēti tūkstošiem cilvēku, kas dzīvoja stihijas apdraudētos rajonos. Humānās palīdzības organizācijas piegādāja pārtiku un palīdzēja nodrošināt tīru ūdeni, lai novērstu veselības krīzi.

Kritiķi vainoja Sjerraleones valdību, ka tā nav mācījusies no pagātnes katastrofām Frītaunā, kur daudzi nabadzīgie rajoni atrodas tuvu jūras līmenim un tajos trūkst labas drenāžas. Frītaunā arī notikusi neregulēta būvniecība uz pakalnu nogāzēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu