Dubnā ūdens līmenis vēl nekrītas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ūdens līmenis Austrumlatvijā pārsvarā turpina kristies, bet Dubnā un Aiviekstē tas vēl nepazeminās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daugavpils novada Višķu pagastā, Dubnai iztekot no Luknas ezera, ūdens līmenis pēdējā diennaktī vēl kāpis par dažiem centimetriem, savukārt Dubnas lejtecē tas nav mainījies.

Dubnas pietekā Ošā pie Rudzātiem, Līvānu novadā, ūdens sāka atkāpties pagājušās nedēļas beigās, patlaban tas krities jau par pusmetru.

Ūdens līmenis lēnām pazeminās Rēzeknes upē - Griškānu pagastā tas krities par astoņiem centimetriem diennaktī.

Aiviekstē pie Lubānas, kā arī Gaujas vidustecē un lejtecē ūdens līmenis vēl lēnām kāpj, bet atpaliek no ierastā pavasara palu līmeņa. Daugavā ūdens līmenis nedaudz pazeminās.

Lai gan Līvānu novadā pagājušajā nedēļā lija mazāk nekā Rēzeknes un Kārsavas pusē, pēdējās dienās Dubna un tās pietekas izkāpušas no krastiem, applūdinot visai plašas teritorijas.

Tuvākās dienas gaidāmas sausas un siltas, ūdens līmenis plūdu skartajās teritorijās pazemināsies, prognozē sinoptiķi.

Ūdens temperatūra otrdienas rītā +12..+16 grādu, bet vietām ezeros, Lielupē, Daugavā un jūrā saglabājas līdz +17..+18 grādiem silts ūdens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu