Zoodārza bruņurupuču svēršanā piedalīsies arī Kanādas bruņoto spēku pulkvežleitnants

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tradicionālajā Rīgas Zooloģiskā dārza bruņurupuču svēršanā 31.augustā plkst.15.30 kopā ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS) piedalīsies arī Kanādas bruņoto spēku pulkvežleitnants Veids Ratlands, informēja Zooloģiskā dārza informācijas dienesta pārstāvis Māris Lielkalns.

Zooloģiskā dārza Galapagu bruņrupuču aplokā šī būs 17.reize, kad tiks svērti nu jau 24 gadus vecie bruņurupuči Trīna un Čelsija. Pagājušajā vasarā viņu svars sasniedza attiecīgi 104 un 89,5 kilogramus.

«Lai arī tiek rakstīts, ka pasaules apdraudēto sugu sarakstā ierakstīto Galapagu bruņrupuču mātītes sasniedz pat 135 līdz 180 kilogramu svaru, gaidīt strauju ikgadēju Trīnas un Čelsijas svara pieaugumu būtu diezgan naivi, jo, sasniedzot 80 līdz 90 kilogramus, augšana kļūst tikko manāma, vai pat iestājas svara svārstības, kā tas bija jau vērojams iepriekšējos gados,» skaidroja Lielkalns.

Bruņrupuču svaru var ietekmēt dažādi faktori. Viens no tiem ir temperatūra - jo tā zemāka, jo mazāka bruņurupuču ēstgriba. Lielkalns norādīja, ka tajā pat laikā pēc svara tendencēm var spriest par dzīvnieka veselības stāvokli un labsajūtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu