Teksasā plūdu ūdeņi pārrāvuši dambi; izsludināta obligāta evakuācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plūdu ūdeņi ASV Teksasas štatā pārrāvuši aizsargdambi uz dienvidiem no Hjūstonas, otrdien pavēstīja amatpersonas, mudinot iedzīvotājus pamest šo apvidu nekavējoties.

(ziņa papildināta saskaņā ar jaunāko informāciju)

Inženieri centās mazināt draudus apkārt esošajām apdzīvotajām vietām, novirzot ūdeni no Ediksas dambja, ziņo BBC.

«Dambis pie Kolumbijas ezeriem ir pārrauts,» Brazorijas apgabala administrācija pavēstījusi tviterī. «Dodieties prom tūlīt!»

Kolumbijas ezeru apvidus atrodas uz dienvidiem no Hjūstonas, kur vētras «Hārvijs» izraisīto plūdu dēļ daudzi pilsētas rajoni jau četras dienas slīgst ūdenī.

Brazorijas apgabala tiesnesis «izdevis rīkojumu par visu iedzīvotāju obligātu evakuāciju apvidū, kas atrodas uz rietumiem no štata 288.šosejas un uz dienvidiem no štata 6.šosejas», teikts paziņojumā apgabala tīmekļa vietnē.

Paziņojumā norādīts, ka ir tikai viens ceļš, kā pamest šo apvidu.

«Cita evakuācijas ceļa no Brazorijas apgabala nav,» uzsvērts paziņojumā, kurā arī norādīts, ka štata šoseja «nebūs atvērta bezgalīgi un kļūs neizbraucama lietus un upes plūdu dēļ».

Vienas no ASV vēsturē spēcīgākajām lietusgāzēm faktiski paralizējušas Hjūstonu, un pagaidām nav gaidāma situācijas uzlabošanās, jo tiek prognozēts, ka nokrišņi turpināsies. Līdz šim apstiprināti vismaz trīs nāves gadījumi, kurus, domājams, izraisījis «Hārvijs».

Ediksas dambim pārplūstot, liekais ūdens nonāks Hjūstonas lielākajā upē Bufalobajū. Pārplūšana izraisīs «nopietnus plūdus tuvējos apvidos», norāda Lindners. Tas nenozīmē, ka 30 kilometru attālumā esošais Hjūstonas centrs cietīs lielus postījumus, taču valdība nevar par to būt droša, jo nekas tamlīdzīgs iepriekš nav pieredzēts, vēsta «Fox News». Tā būs pirmā reize, kad Ediksas dambis pārplūst.

Valdība nobažījusies arī par Bārkera dambi, kas atrodas uz rietumiem no Hjūstonas.

ASV prezidents Donalds Tramps ir ceļā uz Hjūstonu, lai savām acīm redzētu «Hārvija» nodarītos postījumus.

Nepieredzēti spēcīgās lietusgāzes izraisījušas milzu plūdus Teksasā, un tagad ārkārtas situācija izsludināta Luiziānā.

Lietus joprojām turpinās. Tiek prognozēts, ka Hjūstonā otrdien varētu nolīt vēl 30 centimetri nokrišņu. Līdz ar to «Hārvija» kopējais nokrišņu daudzums varētu sasniegt 127 centimetrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu