Dažviet Austrumlatvijā ūdens atkāpies par vairāk nekā metru, citviet vēl nekrītas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Nordens/LETA

Latvijas austrumu daļā pārsvarā turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās, vietām tas notiek strauji, bet citviet saglabājas augsts ūdens līmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Dubnas upes lejtecē, Līvānu novada Rožupes apkaimē, kopš pirmdien sasniegtā maksimuma ūdens atkāpies tikai par desmit centimetriem, bet Daugavpils novadā, Dubnai iztekot no Luknas ezera, ūdens līmenis pēdējā diennaktī kļuvis vēl par vienu centimetru augstāks un tikai par deviņiem centimetriem atpaliek no 2013.gada pavasara lielajos palos sasniegtās atzīmes.

Dubnas pietekā Ošā pie Rudzātiem, Līvānu novadā, ūdens līmenis kopš sestdienas krities par vairāk nekā metru, savukārt Rēzeknes upē pie Griškāniem - par 25 centimetriem.

Aiviekstes pietekā Pededzē pie Litenes ūdens līmenis pēdējās četrās dienās atkāpies teju par diviem metriem. Vismaz par metru ūdens krities arī Tirzā un Vaidavā.

Neliela ūdens līmeņa paaugstināšanās aizvien turpinās daļā Aiviekstes un Gaujas. Aiviekstē pie Lubānas ūdens līmenis ir pusotru metru zem pēdējo lielo pavasara palu maksimālās atzīmes, Gaujā šī starpība ir vēl lielāka.

Septembra sākumā Latvijā var atgriezties lietus mākoņi, bet stiprs lietus nav gaidāms un ūdens līmenis Latgalē pazemināsies, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Ūdens temperatūra upēs +12..+17 grādu, Lielupē līdz +18 grādiem, ezeros +15..+18 grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu