Atlantijas okeāna visu laiku postošākā viesuļvētra: lieli postījumi Karību salās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēcīgā viesuļvētra «Irma» izraisījusi pamatīgus plūdus un nodarījusi bojājumus mājām vairākās Karību jūras salās, paziņojusi Francija.

Sentmārtinas salā, kas atrodas apmēram 300 kilometru attālumā no Puertoriko, izpostītas četras «visstabilākās» ēkas, Francijas iekšlietu ministra Žerāra Kolomba paziņojumu atreferē BBC.

Nav zināms, vai cietuši cilvēki.

Sagaidāms, ka vētra nodarīs vēl lielākus postījumus, teica Kolombs.

Visspēcīgākā virs Atlantijas okeāna reģistrētā viesuļvētra sasniegusi sauszemi - salas Karību jūras ziemeļaustrumos, ziņo «The Guardian».

Domājams, ka «Irma» šķērsos Puertoriko, Dominikānu, Haiti un Kubu. Nedēļas nogalē postošā viesuļvētra varētu sasniegt ASV štatu Floridu. ASV pavisam nesen satricināja viesuļvētra «Hārvijs» un tās izraisītie plūdi, kuru dēļ vairāki desmiti cilvēku gāja bojā un tūkstošiem citi zaudēja mājas.

«Irma» šķērsoja Barbudas salu plkst.1.47 pēc vietējā laika, ziņoja Nacionālais meteoroloģiskais dienests. Iedzīvotāji vietējam radio sacīja, ka pārtrūkuši telefonsakari.

Smagās lietusgāzes un vēji pāršalca tuvējo Antigvas salu, kuras iedzīvotāji glābās savās mājās vai valdības ierīkotās patversmēs.

Piektās kategorijas viesuļvētras vēja ātrums sasniedz 300 kilometrus stundā. «Irma» patlaban plosās Karību salu reģionā.

Piektās kategorijas viesuļvētras ir reta parādība. Tās nes dzīvībai bīstamu vēju un lielus nokrišņus. «Hārvijs», kas pagājušonedēļ prasīja vairāku desmitu cilvēku dzīvības un nodarīja miljardiem dolāru lielus postījumus Hjūstonā, bija ceturtās kategorijas vētra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu