8,2 magnitūdu zemestrīce Meksikā: ir bojāgājušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Meksiku ceturtdienas vakarā (piektdien pēc Latvijas laika) satricinājusi 8,2 magnitūdas stipra zemestrīce, nodarot postījumus un laupot dzīvību vairāk nekā 58 cilvēkiem, paziņojušas amatpersonas.

(Papildināta ziņa.)

Visvairāk cilvēku gājuši bojā Oahakas štatā, kur zemestrīce prasījusi 45 cilvēku dzīvības.

10 cilvēki miruši Čjapasas štatā, bet trīs - Tabasko štatā, liecina amatpersonu sniegtā informācija.

Zemestrīcē tika ievainoti vairāk nekā 200 cilvēku Meksikā un četri cilvēki kaimiņvalstī Gvatemalā.

Meksikas prezidents Enrike Penja-Njeto piektdien pēc ārkārtas sanāksmes Valsts katastrofu novēršanas centrā nodēvēja šo zemestrīci par spēcīgāko pēdējo simts gadu laikā un aicināja iedzīvotājus būt modriem, jo zemestrīcei seko pēcgrūdieni.

Vairākums upuru zaudējuši dzīvību, sagrūstot ēkām, kurās viņi atradās. Viens no Tabasko štatā bojāgājušajiem ir mazulis, kurš nomira, kad elektroapgādes pārtraukuma dēļ slimnīcā pārtrauca darboties viņa mākslīgās elpināšanas iekārta. Otru Tabasko štatā bojāgājušo bērnu sadragāja brūkoša siena.

Daudzviet Meksikā nodarīti postījumi ēkām un pārtraukta elektroapgāde.

Vislielākie postījumi bijuši Oahakas štata Hučitanas pilsētā, kur no ēku gruvešiem tika izvilkti 17 cilvēki. Šajā pilsētā sagruva viesnīca, daļēji iegruva mērijas ēka, un daudziem namiem tika nodarīti lieli postījumi.

Zemestrīce bija jūtama arī Meksikas kaimiņvalstī Gvatemalā, kur arī nodarīti postījumi ēkām.

Klusā okeāna cunami brīdinājumu centrs paziņojis, ka līdz trim metriem augsti cunami viļņi var sasniegt Meksikas, Gvatemalas, Salvadoras, Hondurasas, Nikaragvas, Kostarikas, Panamas un Ekvadoras piekrasti.

Zemestrīce notika ceturtdien 23.49 pēc vietējā laika (piektdien 7.49 pēc Latvijas laika), tās epicentrs atradās Klusajā okeānā Meksikas dienvidu štata Čjapasas piekrastē, bet hipocentrs - 35 kilometru dziļumā.

Tā bijusi spēcīgāka pat par 1985.gada zemestrīci, kura prasīja vairāk nekā 10 000 cilvēku dzīvību Mehiko pilsētā un kuras stiprums bija 8,1 magnitūda.

Romas pāvests Francisks brīvdabas misē Kolumbijā paziņoja, ka viņš lūdz Dievu «par tiem, kas zaudējuši dzīvības un savas ģimenes» šajā zemestrīcē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu