Meksikas zemestrīcē 65 bojāgājušie, vēl divus upurus prasa viesuļvētra «Katja»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARIO ARTURO MARTINEZ / EFE

Bojāgājušo skaits 8,2 magnitūdu zemestrīcē, kas ceturtdienas vakarā notika Meksikā, ir pieaudzis līdz 65 cilvēkiem, bet viesuļvētras «Katja» («Katia») izraisīti zemes nogruvumi Meksikā ir prasījuši vēl divu cilvēku dzīvības, sestdien paziņoja varas iestādes.

Amatpersonas paaugstināja zemestrīces upuru oficiālo skaitu, kad tika atrasti jauni bojāgājušo līķi Oahakas un Čjapasas štatos Meksikas dienvidos.

Oahakas štatā gājuši bojā 46 cilvēki, Čjapasas štatā – 15, bet Tabasko štatā – četri.

Zemestrīcē visvairāk bojāgājušo – 37 cilvēki – bija Oahakas štata Hučitanas pilsētā, kur simtiem ģimeņu pavadīja nakti ielās, pēcgrūdienu dēļ baidoties palikt telpās.

Meksikas Seismoloģiskais dienests ziņoja par 721 šīs zemestrīces pēcgrūdienu.

Meksikas prezidents Enrike Penja-Njeto piektdienas vakarā televīzijas uzrunā izsludināja valsts sēras uz trim dienām. Viņš arī nodēvēja šo zemestrīci par spēcīgāko pēdējo simts gadu laikā un aicināja iedzīvotājus būt modriem, jo zemestrīcei seko pēcgrūdieni.

Šī zemestrīce bijusi nedaudz spēcīgāka par 1985.gadā notikušo 8,1 magnitūdas zemestrīci, kura prasīja vairāk nekā 10 000 cilvēku dzīvību Mehiko pilsētā.

Meksikas Seismoloģiskais dienests ir novērtējis jaunās zemestrīces stiprumu ar 8,2 magnitūdām, bet ASV Ģeoloģiskais dienests – ar 8,1 magnitūdu.

Zemestrīce notika ceturtdien 23.49 pēc vietējā laika (piektdien 7.49 pēc Latvijas laika), tās epicentrs atradās Klusajā okeānā Čjapasas štata piekrastē, bet hipocentrs - 35 kilometru dziļumā.

Cilvēku upurus Meksikā prasīja arī «Katja», kas sasniedza sauszemi Verakrusas štatā kā pirmās kategorijas viesuļvētra, bet vēlāk reducējās par tropisko vētru un sestdien atstāja sauszemi.

Verakrusas štata galvaspilsētā Halapā divi cilvēki gāja bojā šīs vētras izraisītos zemes nogruvumos. Verakrusā pārplūstot upēm, tika nodarīti postījumi 235 mājām un stihija skāra vairāk nekā 900 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu