Meksikas zemestrīcē bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 90

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bojāgājušo skaits 8,2 magnitūdu zemestrīcē, kas šonedēļ notika Meksikā, pieaudzis līdz 90 cilvēkiem, svētdien informēja amatpersonas.

Iepriekš tika ziņots par 65 bojāgājušajiem.

Amatpersonas paaugstināja zemestrīces upuru oficiālo skaitu, jo tika atrasti vēl 35 bojāgājušo līķi Oahakas štatā valsts dienvidos.

Līdz ar to Oahakas štatā gājis bojā 71 cilvēks, Čjapasas štatā – 15, bet Tabasko štatā – četri.

Zemestrīces zonu sestdien apmeklēja Meksikas prezidents Enrike Penja - Njeto, kurš izsludinājis valstī trīs dienu sēras.

Prezidents nodēvēja šo zemestrīci par spēcīgāko pēdējo simts gadu laikā.

Šī zemestrīce bijusi nedaudz spēcīgāka par 1985.gadā notikušo 8,1 magnitūdas zemestrīci, kura prasīja vairāk nekā 10 000 cilvēku dzīvību galvaspilsētā Mehiko.

Meksikas Seismoloģiskais dienests novērtējis jaunās zemestrīces stiprumu ar 8,2 magnitūdām, bet ASV Ģeoloģiskais dienests – ar 8,1 magnitūdu.

Zemestrīce notika ceturtdien 23.49 pēc vietējā laika (piektdien 7.49 pēc Latvijas laika), tās epicentrs atradās Klusajā okeānā Čjapasas štata piekrastē, bet hipocentrs - 35 kilometru dziļumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu