Par šovakar prognozētajām lietavām satraukums arī Baltinavas novadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET / LETA

Par meteorologu šovakar prognozētajām lietavām nopietni satraukušies arī pagājušajos plūdos smagi cietušā Baltinavas novada iedzīvotāji, skaidroja Baltinavas novada pašvaldībā.

Situācija neesot laba un bažas pastāvot, jo jau pēc vakardienas lietus dažās caurtekās no augšas līdz ūdenim palicis vien pusmetrs. Vairāk skaidrības būšot jau naktī vai rīt no rīta.

Sakarā ar bagātīgajiem nokrišņiem Baltinavas novadā bēdīga situācija ir arī ar ražas novākšanu, jo atkal esot daudz tādu lauku, kuros tehnika nevar iebraukt, graudi sākot dīgt un neesot skaidrs, vai tie derēs pat lopkopībai.

Jau vēstīts, ka no šodienas pēcpusdienas līdz trešdienas priekšpusdienai daudzviet Austrumlatvijā sinoptiķi prognozē stipru lietu un pērkona negaisu.

Lietus zona skars arī valsts centrālo daļu. Trešdien, sākot no Kurzemes, mākoņu kļūs mazāk, brīžiem spīdēs saule un daudzviet īslaicīgi līs.

Naktī un no rīta vietām gaidāma migla, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +10..+15 grādiem.

Dienā gaiss iesils līdz +15..+19 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā gaidāms lietus; trešdien brīžiem spīdēs saule un iespējams vairs tikai īslaicīgs lietus. Naktī uz trešdienu pūtīs lēns mainīga virziena vējš un gaisa temperatūra noslīdēs līdz +13 grādiem; dienā gaidāms lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš un termometra stabiņš pakāpsies līdz +18..+19 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu