Viesuļvētra «Irma» Floridakīzā nopostījusi ceturto daļu māju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Viesuļvētra «Irma» Floridakīzas arhipelāgā nopostījusi ceturto daļu no visām tur esošajām mājām, ziņo raidorganizācija BBC. Vairums pārējo māju smagi cietušas. Evakuācijas laikā no Floridas aizbraukušie iedzīvotāji atgriežas mājās, taču daudzus sagaida vien postaža.

Floridakīzā izpostīti vismaz 25% māju, bet vēl 65% māju nodarīti pamatīgi postījumi, norāda glābšanas dienesta pārstāvis Broks Longs.

«Būtībā skarta ikviena māja Floridakīzā,» viņš norāda.

Floridakīzā un Maiamibīčā atgriežas apmēram 90 000 cilvēku, taču dzīve vēl kādu laiku neatgriezīsies ierastajās sliedēs. Vairums degvielas uzpildes staciju joprojām ir slēgtas, un daudzviet vēl nav atjaunoti telefonsakari.

Foto: EPA/ScanPix

Iedzīvotājiem otrdien tika ļauts atgriezties arī citās Floridas vietās, taču dažās no tām vēl nav atjaunota elektrības un ūdens piegāde.

Atgriežoties Floridakīzā, iedzīvotājiem paveras apokaliptiskas ainas - apgāztas mājas, uz ielas izpūstas laivas un gruveši.

Floridā «Irma» prasījusi 12 cilvēku dzīvības. Kopumā apstiprinātas ziņas par 55 mirušajiem Karību jūras reģionā un ASV.

Foto: EPA/ScanPix

Ceturtdien Floridu apciemos ASV prezidents Donalds Tramps, lai apskatītu štatam nodarītos postījumus. Trampam tā būs jau trešā tāda veida vizīte divu nedēļu laikā. Šajā laikā laikā ASV satricinājušas spēcīgās viesuļvētras «Hārvijs» un «Irma».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu