Ūdens līmenis austrumu novados vietām cēlies par pusotru metru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielā nokrišņu daudzuma ietekmē ūdens līmenis dažās upēs Latvijas austrumu daļā šonedēļ jau cēlies par pusotru metru un turpina paaugstināties, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pusotra metra kāpums reģistrēts Dubnas pietekā Ošā pie Rudzātiem, Līvānu novadā, kā arī Aiviekstes pietekā Pededzē pie Litenes, Gulbenes novadā.

Vidzemes ziemeļaustrumu daļā ūdens līmenis šonedēļ vietām cēlies par metru, Rēzeknes upē pie Griškāniem - par pusmetru.

Minētajās upēs ūdens līmenis gan nav tik augsts kā augusta beigās.

Pakāpenisks ūdens līmeņa kāpums turpinās Aiviekstē, kur jau kopš augusta lietavām applūdušas palienes. Atsākušas applūst arī Dubnas palienes.

Daugavā pie Krāslavas un Daugavpils ūdens līmenis lēnām pazeminās, pie Jēkabpils - nedaudz paaugstinās. Arī Gaujā atsākusies ūdens līmeņa paaugstināšanās, straujāks kāpums nedēļas pirmajā pusē novērots upes augštecē.

Ūdens līmenis paaugstinās arī Kurzemes un Zemgales upēs. Tostarp Iecavas pietekā Misā un Bārtas upē tas cēlies par pusmetru.

Hidrologi prognozē, ka Latvijas austrumu daļā vietām saglabāsies applūdušas zemākās vietas, straujāks ūdens līmeņa kāpums stipra lietus dēļ gaidāms Kurzemē.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā no +11 līdz +16 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu