Vētra «Irma»: atgriešanās mājās ir skumju pilna

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otrdien Floridakīzā sāka atgriezties iedzīvotāji, kuri bija paklausījuši aicinājumam evakuēties no viesuļvētras «Irma» skartajām teritorijām. Mājupceļš nebija ne viegls, ne patīkams. Cilvēki stundām ilgi gaidīja, kamēr policija ļāva iebraukt Floridakīzas salu arhipelāgā. Atgriežoties mājās, daudzus floridiešus sagaidīja izpostītas mājas bez elektrības un ūdens. Daži pazaudēja visu savu iedzīvi.

Daudziem Floridas iedzīvotājiem atgriešanās mājās nesniedza nekādu atvieglojumu. Viņiem atgriešanās nes jaunas grūtības un pārbaudījumus - mājas remontu, materiālu un emocionāli vērtīgu lietu zaudēšanu.

Glābšanas dienesti lēš, ka ceturtā daļa māju Floridakīzā ir nopostītas. 65% ir smagi cietušas.

Foto: AFP/Scanpix

Trīs bērnu vecākiem Heidijai un Alanam Neuziliem otrdien nācās gaidīt vairāk nekā 14 stundas, līdz policija beidzot ļāva iebraukt Floridakīzā.

«Es tikai gribu tikt mājās!» Neuzils neizturēja un uzkliedza policistiem.

Viņš nebija vienīgais, kas izmisumā pacēla balsi uz policiju, kas regulēja satiksmi uz Floridakīzu.

Tikmēr viņa sieva nevarēja beigt domāt par to, kādā stāvoklī atradīs savu māju. «Nezinu, ko darīsim, ja paliksim bez mājām. Kur mēs iesim?» viņa jautā.

Foto: AP/ScanPix

Visbeidzot gaidīšana bija beigusies, un ģimene ar autofurgonu piebrauca pie savas mājas. Pagalmā bija pieci nogāzti koki.

«Ak dievs, jumts!» iesaucās Heidija. «Mājas aizmugurē ielūzis jumts.»

Aplūkojot postījumus tuvāk, atklājās, ka bojājumi nodarīti tikai nelielam mājas stūrim.

«Priecājos, ka tas ir beidzies,» atviegloti nopūšas Alans Neuzils.

Taču ne visiem tā laimējās. No dažām mājām palikuši teju tikai karkasi. Uz ielas izpūsti no mājām izrauti tualetes podi un izlietnes. Ceļa vidū stāv laivas.

Daļā Floridakīzas joprojām nav atjaunota elektrības un ūdens piegāde, telefonsakari un pieeja medicīniskajai palīdzībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu