Vairākās Kurzemes upēs ūdens līmenis sācis pazemināties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairākās Kurzemes upēs ūdens līmenis sestdien sāka pazemināties, un arī Latvijas austrumu daļā ūdens līmenis pārsvarā krītas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Durbē pie Cīravas, kur no trešdienas līdz sestdienai ūdens līmenis bija cēlies par 2,2 metriem, pēdējā diennaktī tas pazeminājies par 30 centimetriem.

Ūdens līmenis strauji pazeminās Abavas pietekā Imulā, tas krītas arī Ventas pietekā Ciecerē un dažos Ventas posmos.

Bārtā, Užavā, Rojā un Abavā ir apstājies ūdens līmeņa kāpums, tas turpinās Rīvā un Irbē. Lai gan ūdens līmenis ir augsts, tas nav pārsniedzis pēdējo gadu lielākajos palos sasniegto maksimumu.

Latvijas austrumu daļā pakāpeniska ūdens līmeņa celšanās turpinās Aiviekstē pie Lubānas, Lielajā Juglā, kā arī Gaujā pie Valmieras un Siguldas. Citās upēs pārsvarā vērojama ūdens līmeņa atkāpšanās vai neliela svārstīšanās.

Jaunās nedēļas sākumā gaidāmo stipro nokrišņu dēļ atsāksies ūdens līmeņa paaugstināšanās teju visās Latvijas upēs. Novados, kur joprojām applūdušas zemākās vietas, iespējama plūdu paplašināšanās, un plūdi sāksies arī jaunās vietās. Kritiskākā situācija var veidoties Kurzemē, liecina jaunākās laika prognozes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu