Rīgā stiprākais lietus šogad - nokrišņu daudzums dubultosies; applūst ielas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdienas priekšpusdienā nokrišņu daudzums galvaspilsētā pārsniedzis 20 milimetru, un tik stiprs lietus Rīgā ir pirmo reizi šajā gadā. Pilsētā jau strādā visa ielu uzturēšanas tehnika, ar kuru tiek atsūknēts ūdens no applūdušajām vietām, tā portālam TVNET pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Viņa skaidroja, ka šobrīd darbojas septiņas ūdens atsūknēšanas mašīnas. Tās strādā Bolderājā, Čiekurkalnā, Viestura prospektā, Ganību dambī un citur. Applūšana novērojama arī uz ielām, kurās ir ūdens kolektori. «Pie tik intensīva lietus cauruļvadi nespēj uzreiz novadīt šādu ūdens apjomu. Papildus tiek tīrīti lietus ūdens pieņēmēji,» skaidroja departamenta pārstāve. Viņa apstiprināja, ka tuvākajā laikā plānots papildus piesaistīt vēl divas mašīnas.

Iepriekšējais stiprākais lietus bija 2.septembrī, kad diennakts nokrišņu summa galvaspilsētas centrā sasniedza 21,5 milimetrus, pirms tam - 14 milimetru 13.jūlijā un 1.-2.augustā.

Tuvākajās stundās Rīgā turpināsies stiprs lietus, un līdz vakaram nokrišņu daudzums varētu sasniegt 45 milimetrus,

brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Rīgā lietus dēļ sabiedriskais transports kavējas līdz pat 50 minūtēm, pastāstīja «Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis. Zaķis skaidroja, ka transporta kustība Rīgā ir palēnināta -

lietus laikā transportlīdzekļu vadītāji brauc piesardzīgāk un lēnāk, kā rezultātā arī sabiedriskais transports kavējas, stāvot sastrēgumos.

Tramvaju kustība galvaspilsētā lietus laikā šodien kavējas par 10-15 minūtēm, savukārt atsevišķu maršrutu autobusi kavējas līdz pat 50 minūtēm. Ņemot vērā laikapstākļu prognozes, lietum turpinoties visu dienu, Zaķis aicina sabiedriskā transporta pasažierus ierēķināt ceļā pavadītu papildu laiku.

Ziemeļu, ziemeļaustrumu vēja ātrums brāzmās galvaspilsētā pastiprinājies līdz 12 metriem sekundē centrā un 14 metriem sekundē pilsētas ziemeļu daļā. Vakarā, kad vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, iespējamas brāzmas līdz pat 20-22 metriem sekundē. Vietām Latgalē un Zemgalē nokrišņu daudzums līdz plkst.11 pārsniedzis 30-35 milimetrus. Stipri līst arī Vidzemē un Kurzemē, izņemot reģiona ziemeļrietumu daļu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu