Liepājas pusē nedēļas nogalē applūduši māju pagrabi un ceļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Stipro lietavu rezultātā aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājas pusē applūduši vairāki māju pagrabi un ceļi, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībās.

Piektdien glābēju palīdzība bija nepieciešama Grobiņas novadā, kur bija applūdis divstāvu dzīvojamās mājas pagrabs. Ugunsdzēsēji vairākas stundas veikuši ūdens atsūknēšanas darbus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Sandra Vējiņa.

Māju pagrabi bija applūduši arī Durbes novadā, kur lauku meliorācijas sistēmas un caurtekas nav varējušas uzreiz aizvadīt lielo ūdens daudzumu, informēja Durbes pašvaldības izpilddirektors Vilnis Kārkliņš. Rezultātā applūduši vairāku māju pagrabi un iedzīvotājiem nācies, piemēram, glābt un žāvēt ūdenī mirkstošos novāktos kartupeļus. Tik kritiska situācija, ka ūdens skalotos istabās vai kādām mājām nebūtu iespējams piekļūt, gan neesot novērota. Pašlaik ūdens ir aizplūdis, taču arī šodien lietavas turpinās.

Ūdens skalojies arī pāri ceļiem, un daži no tiem nav izbraucami.

Ūdens līmenis cēlies Durbes novada ūdenskrātuvēs - Durbes ezerā un Lāņupē, taču dzīvojamām mājām tas applūšanas draudus neradot.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā Latvijā izsludinājis oranžo brīdinājumu par pirmdien gaidāmu stipru un ļoti stipru lietu. Prognozēta zemāko vietu applūšana un ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs, iespējami ceļu izskalojumi.

Līdz pirmdienas vakaram nokrišņu daudzums vietām var pārsniegt 50 milimetru jeb 50 litru kvadrātmetrā. Plūdu risks pastāv visos reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu