Bauskas pusē lietus ūdeņi postījumus nav nodarījuši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bauskā un apkārtnē stiprais lietus postījumus nodarījis nav, klāstīja Bauskas novada pašvaldības izpilddirektors Jānis Kalinka.

Pilsētā lietavas mitējušās ap plkst.11, vēlāk nedaudz smidzinājis, bet pašlaik nelīst, tāpēc ūdens jau ir sasūcies zemē.

«No pagastu pārvaldēm nav saņemta informācija par kādiem bojājumiem,» stāstīja pašvaldības izpilddirektors.

Novada teritorijā ir saimniecības, kas nav paspējušas novākt graudu un pupu ražu, un, neskatoties uz to, ka brīvdienās lauki ir nožuvuši, šodien darbi sākties nevarēja lietus dēļ.

Jau vēstīts, ka lietavu dēļ Auces novada mazākas saimniecības nevar novākt rapsi un pupas, taču nav skaidrības arī par to, vai izdosies iesēt visu iecerēto.

Lietus, kas sācies apmēram nakts vidū, nav mitējies arī kaimiņu Tērvetes novadā. Pašvaldības izpilddirektors Māris Berlands aģentūrai LETA sacīja, ka pašlaik nekādas problēmas saistībā ar lietavām konstatētas nav, arī lielākā daļa ražas ir novākta. Iekavēties varētu vien sēšana.

Arī Dobeles novadā vietām nav novāktas pupas un kartupeļi, taču daļa zemnieku jau paspējusi izveidot jaunus sējumus, pastāstīja Dobeles novada pašvaldības izpilddirektors Agris Vilks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu