Viesuļvētra «Marija» Dominikā: «Esam zaudējuši visu, ko var nopirkt par naudu»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spēcīgā viesuļvētra «Marija» nodarījusi lielus postījumus Karību jūras valstij Dominikai. «Esam zaudējuši visu, ko var nopirkt par naudu,» sociālajā tīklā «Facebook» raksta Dominikas premjerministrs Rūzvelts Skerits.

«Marija» strauji pieņēmās spēkā līdz «potenciāli katastrofālai» piektās kategorijas viesuļvētrai, pirms tā sasniedza Karību jūras salu, ziņo raidorganizācija BBC.

Skerits sociālajos tīklos sacīja, ka stiprais vējš norāvis viņa mājai jumtu. Viņš sacīja, ka esot «pilnīgi atkarīgs no viesuļvētras žēlastības».

«Man visvairāk bail par to, ka no rīta pamodīsimies un izdzirdēsim ziņas par nopietniem fiziskiem savainojumiem un, iespējams, nāvi no zemes nogruvumiem, ko izraisījis nemitīgais lietus,» Skerits rakstīja pēc tam, kad viņam pakaļ ieradās glābēji.

«Marija» virzās pa līdzīgu ceļu kā «Irma» - supervētra, kas šomēnes jau nodarīja milzu postījumus Karību salu reģionā.

Patlaban «Marija» ir ceturtās kategorijas viesuļvētra. Tās vēju ātrums sasniedzis 257 kilometrus stundā (71 metru sekundē).

Žurnālists Kērtiss Metjū, kurš dzīvo Dominikas galvaspilsētā Rozo, raidorganizācijai BBC pastāstīja, ka laika apstākļi esot pasliktinājušies ļoti ātri. «Mēs vēl nezinām, kādu iespaidu tas viss atstās, kad būs beidzies,» viņš teica. «Bet varu jau tagad pateikt, ka Dominikai tas neizskatās cerīgi.»

Salā slēgtas visas ostas un lidostas. Piekrastes iedzīvotājiem dots rīkojums palikt patversmēs.

Tuvējā Martinikas sala izsludinājusi trauksmi, bet Gvadalupē notikusi evakuācija.

Brīdinājumi par viesuļvētras tuvošanos ir spēkā Britu Virdžīnās, ASV Virdžīnās un Puertoriko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu