Saistībā ar lietavu postījumiem lauksaimniekiem lūdz izsludināt ārkārtas stāvokli Viesītes novadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar lietavu nodarītajiem postījumiem lauksaimniekiem Viesītes novada pašvaldība lūgusi izsludināt novadā ārkārtas situāciju, aģentūru LETA informēja novada domes priekšsēdētājs Alfons Žuks («Viesītes novads - mūsu mājas»).

Dome šodien nosūtījusi attiecīgu vēstuli Zemkopības ministrijai (ZM) un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai.

Novadā lietavās cietušas plašas zemes platības, laukos palikusi nenovākta raža, arī jaunus sējumus veidot nav iespējams, situāciju aprakstīja Žuks.

Pašvaldība apkopojusi informāciju par lauksaimnieku zaudējumiem un paziņojusi par tiem ministrijai, lūdzot izsludināt ārkārtas stāvokli, skaidroja domes priekšsēdētājs.

Viņš piebilda, ka pēc pēdējo dienu lietavām ir pārplūdusi Dienvidsusējas upe, taču apdraudējuma mājsaimniecībām nav. Bojājumi nav konstatēti arī uz ceļiem.

Patlaban ārkārtas situācija lauksaimniecības jomā ilgstošo lietavu un plūdu radītās situācijas dēļ izsludināta 29 novados, tostarp Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu, Zilupes, Alūksnes, Jēkabpils, Madonas, Lubānas, Gulbenes, Cesvaines, Varakļānu, Krustpils, Salas un Aknīstes novados.

Kā atbildīgā institūcija par darbību koordināciju ārkārtas situācijas laikā noteikta ZM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu