Naftas noplūde Grieķijā: turpinās sakopšana

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Grieķijas krastos turpinās sakopšana pēc naftas tankkuģa avārijas, kā rezultātā netālu no Atēnām noplūda nafta. Pasaules Dabas fonda (WWF) Grieķijas nodaļa pirmdien iesniegusi tiesā prasību pret «jebkuru, kurš tiks atzīts par vainīgu», vēsta aģentūra AP.

45 gadus vecais tankkuģis «Agia Zoni II» transportēja vairāk nekā 2000 tonnu naftas. Tas nogrima svētdien, 10.septembrī. Nafta noplūda ūdeņos, kuros mīt delfīni, bruņurupuči, roņi un dažādas zivju sugas.

Naftas noplūde stiepjas no Grieķijai piederošās Salamīnas salas krastiem, netālu no tankkuģa avārijas vietas, līdz pat Atēnām.

WWF to nodēvēja par «ekoloģisku noziegumu, kas pelnījis paraugprāvu».

Grieķijas valdība nopelta par gausu reakciju, kuras rezultātā nafta tika aizskalota līdz Atēnām. Tikmēr valdība uzstāj, ka esot darījusi visu, kas tās spēkos.

«Tā ir liela ekoloģiska katastrofa,» sacīja Salamīnas mērs Isidora Nanu-Papatanasiu. «Acīmredzams, ka briesmas netika pienācīgi novērtētas. Straumes aiznesa naftu tālāk.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu