Viesuļvētra «Marija» brāžas pāri «Irmas» sapostītajai Puertoriko

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spēcīgā viesuļvētra «Marija» brāžas pāri Puertoriko, kur pavisam nesen pamatīgus postījumus nodarīja supervētra «Irma», ziņo raidorganizācija SKY. Stiprie vēji izklausās pēc «sievietes kliedzieniem», vētras plosīšanos apraksta aculiecinieks.

Vētras stipruma vērtējums pazemināts līdz ceturtajai kategorijai, taču tā ir «ārkārtīgi bīstama» un spēj noplēst mājām jumtus, izraut no zemes kokus ar visām saknēm un padarīt teritorijas neapdzīvojamas nedēļām vai pat mēnešiem ilgi.

Puertoriko amatpersonas brīdinājušas, ka «Irmas» atstātie gruveši, ko nepaguva novākt līdz «Marijas» atnākšanai, padara vētru vēl bīstamāku.

«Marija» pārvietojas lēni. Tas nozīmē, ka dzīvībai bīstamie vēji varētu turpināties līdz pat 24 stundām - daudz ilgāk, nekā parasti tās notiek viesuļvētru gadījumos.

Foto: AP/ScanPix

Francijai piederošās salas Gvadelupas amatpersonas amatpersonas apstiprinājušas, ka «Marija» tur prasījusi divu cilvēku dzīvības. Vienam cilvēkam uzgāzās koks, bet otrs iekrita jūrā.

Sagaidāms, ka «Marija» nesīs spēcīgus nokrišņus, tāpat kā citas nesenās viesuļvētras. Cilvēki, kas dzīvo piekrastē vai vietās, kuras bieži applūst, aicināti patverties drošākās vietās.

Žurnāla «Natural Geographic» fotogrāfs Maiks Taiss vētras trokšņus raksturo kā līdzīgus izmisīgiem sievietes kliedzieniem. Viņš savā tvitera kontā publicējis video, kuros redzams vētras spēks.

Puertoriko patversmēs patlaban atrodas mazliet vairāk nekā 10 000 cilvēku un 189 mājdzīvnieki, paziņoja Puertoriko gubernatora birojs.

Pirmdienas naktī «Marija» plosījās Dominikā, kur joprojām nav pilnībā atjaunoti telefonsakari un piekļuve internetam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu