Viesuļvētra «Marija» nodara pamatīgus postījumus Puertoriko

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viesuļvētra «Marija», kas trešdien sasniedza ar ASV asociēto valsti Puertoriko, ir nodarījusi plašus postījumus tās teritorijā. Puertoriko, kur dzīvo 3,4 miljoni ASV pilsoņu, pirms nepilnām divām nedēļām jau bija cietusi no viesuļvētras «Irma».

Viesuļvētras «Marija» centram pa diagonāli šķērsojot Puertoriko, mājām tika norauti jumti un kokiem – lapas.

Atjaunošanas darbi sākās trešdienas pēcpusdienā pēc tam, kad «Marija» bija reducējusies no 4.kategorijas uz 3.kategorijas viesuļvētru un tās centrs no Puertoriko ziemeļrietumu piekrastes pārvietojās uz Atlantijas okeānu.

Puertoriko gubernators Rikardo Roseljo Nevaress lūdza ASV prezidentu Donaldu Trampu pasludināt šo salu par dabas katastrofas zonu.

Katastrofu pārvaldības dienesta vadītājs Abners Gomess brīdināja Puertoriko iedzīvotājus palikt mājās līdz piektdienai, ņemot vērā ilgstošu elektroapgādes pārtraukumu un krītošu koku un atlūzu risku.

Vētra izraisīja elektroapgādes pārtraukumus visā salā, un tās atjaunošana var ilgt pat četrus vairākus mēnešus, sacīja Puertoriko galvaspilsētas Sanhuanas mērs Karmena Julina Krusa.

Viņa piebilda, ka elektroagādi Puertoriko jau bija vājinājusi viesuļvētra «Irma».

Puertoriko iedzīvotāji tika brīdināti, ka vētrai var sekot stiprs lietus, plūdi un zemes nogruvumi. Dažos piekrastes rajonos ir iespējama vētra ar viļņiem līdz 3 metru augstumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu