Ceļoties ūdens līmenis Mūsā un Mēmelē, Bauskā bojāts gājēju tiltiņš uz Ķirbaksalu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc stiprajām lietavām nedēļas sākumā straujā ūdens līmeņa celšanas dēļ Mūsas un Mēmeles upēs pamatīgi cietis gājēju tiltiņš no Bauskas Pilskalna uz Ķirbaksalu, informēja pašvaldības uzņēmuma SIA «Vides serviss» sabiedrisko attiecību speciāliste Aiva Avota-Zalstere.

Tilta konstrukciju aizķēra ūdenī peldošs koks ar meldriem. Tilts ir sagāzies ūdenī un gājēju lietošanai pašlaik nav izmantojams.

«Sākotnēji stiprās lietusgāzes nedēļas sākumā neliecināja, ka varētu rasties kādas problēmas, taču 20.septembra rītā ūdens līmenis strauji pacēlās gan Mūsā, gan Mēmelē, satekot ūdenim arī no Lietuvas upju baseiniem,» skaidroja pašvaldības uzņēmuma pārstāve.

Apsekojot notikuma vietu, tika pieņemts lēmums veikt tilta demontāžu pēc ūdens līmeņa krišanās, lai veicamie darbi būtu droši. Tad arī varēs izdarīt secinājumus, cik daudz cietušas tilta konstrukcijas un vai tās ir atjaunojamas. Apsekojot notikuma vietu šodien secināts, ka ūdens līmenis nav krities un visdrīzāk tilta demontāžu tuvākajā laikā nevarēs veikt.

Gājēju tilts no Pilskalna uz Ķirbaksalu pāri kanālam, kas savieno Mūsas un Mēmeles upes, tiek uzstādīts tikai pavasara-vasaras sezonā. Pāri tiltiņam pilsētas iedzīvotāji un viesi var nokļūt Ķirbaksalā un tās galā novērot, kā Mūsa un Mēmele satek, veidojot Lielupi. Iepriekšējos gados Ķirbaksalas tiltiņš parasti tika demontēts vēlā rudenī pirms sala.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu