Līvānu mērs: Lai arī lietavas ir mitējušās, situācija joprojām smaga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai arī lietavas patlaban ir mitējušās, plūdu situācija Latgalē joprojām saglabājas smaga, aģentūrai LETA atzina Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods (ZZS).

Līvānu novadā pēdējo dienu lietavu rezultātā Dubna, Rožupe un Feimanka jau trešu reizi šomēnes ir izgājušas no krastiem un appludinājusi teritorijas. Rožupes, Sutru un Rudzātu apkaimē, kur situācija ir vissarežģītākā, cilvēkiem praktiski neko nav izdevies novākt no izaudzētā.

«Īpaši smagi patlaban klājas zemniekiem, kam ir applūdušas ganības, kas ir spiesti izbarot lopiem ziemai sagatavotās barības rezerves,» teica Vaivods.

Ja lietus, kā meteorologi sola, mitēsies, tad pēc kādas nedēļas šie cilvēki varbūt varēs kaut ko piepļaut lopiem.

«Patlaban jau ir skaidrs, ka no graudaugiem vairs neko nebūs iespējams iegūt. Ja, piemēram, Daugavpils novadā nenovākta ir palikusi aptuveni viena trešā daļa graudaugu, tad Līvānu novadā situācija ir vēl sliktāka - šeit viena trešā daļa sējumu tikai ir nokulta,» sūrojās Vaivods.

Tā kā uz laukiem nevar tikt, tos nav iespējams nedz apart, nedz arī apsēt. Tas savukārt nozīmē, ka arī nākamais gads zemniekiem būs smags.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu