Puertoriko veic evakuāciju pēc viesuļvētras «Marija» bojāta dambja dēļ

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RICARDO ARDUENGO / AFP

Ar ASV asociētajā valstī Puertoriko piektdien tika evakuēti iedzīvotāji no divām pilsētām, jo varas iestādes brīdināja par gaidāmu dambja sagrūšanu pēc viesuļvētras «Marija», kura Puertoriko prasījusi vismaz sešu cilvēku dzīvības.

ASV Nacionālais meteoroloģiskais dienests (NWS) brīdināja par plūdu ārkārtas situāciju pie Gvahatakas dambja Isabelas pilsētā. NWS tviterī paziņoja, ka ir «ļoti bīstama situācija» un ka iedzīvotāji ar autobusiem tiek evakuēti no savām mājām, «cik vien ātri iespējams».

Dambja operatori bija ziņojuši, ka dambis ir bojāts un «izraisa plūdus lejtecē». NWS vēlāk paziņoja, ka steidzami jāveic evakuācija no visiem rajoniem ap Gvahatakas upi.

Evakuācija notika pēc tam, kad Puertoriko tika apstiprināta vismaz sešu cilvēku bojāeja viesuļvētras «Marija» dēļ. Puertoriko gubernators gan bija minējis 13 bojāgājušos.

Viesuļvētra «Marija», plosoties Karību jūras reģionā, ir prasījusi apmēram 30 cilvēku dzīvības. Turpinoties glābšanas darbiem, var tikt atrasti arī citi bojāgājušie.

«Marija» kā 3.kategorijas viesuļvētra piektdienas vakarā atradās 185 kilometrus no Bahamu salām, un tās vēju stiprums bija 57 metri sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu