Gaidot vulkāna izvirdumu, nākas evakuēt veselu Klusā okeāna salu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klusā okeāna valstij Vanuatu piederošajā salā Aobā izsludināta evakuācija, jo tur gaidāms vulkāna izvirdums, vēsta raidorganizācija BBC. Salā, kur dzīvo 11 000 cilvēku, tik liela apmēra evakuācija vēl nav piedzīvota.

Manaro Vu vulkāns ir aktīvs vairākas dienas. Nedēļas nogalē tas sāka izmest pelnus. No gaisa uzņemtajās fotogrāfijās redzams, ka virszemē sāk parādīties karstā lava.

Šonedēļ Aobas amatpersonas pārvietoja 6000 cilvēkus uz salā izveidotām patversmēm, bet tagad izsludināta vispārēja evakuācija. Visiem Aobas iedzīvotājiem likts pamest salu līdz nākamās nedēļas piektdienai. Tur dzīvojošie cilvēki brīdināti par lidojošiem akmeņiem, vulkānisko gāzi, skābo lietu un pelniem.

Iedzīvotājus pārvietos uz citām tuvējām salām.

Manaro Vu pēdējoreiz izvirda 2005.gadā, un 5000 cilvēkiem tā dēļ nācās pamest savas mājas.

Manaro Vu, tāpat kā Aguna vulkāns Bali, atrodas Klusā okeāna «uguns lokā» - reģionā, kur bieži notiek zemestrīces un atrodas simtiem aktīvu vulkānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu