Lubānā un Aiviekstē augsts ūdens līmenis saglabāsies ilgstoši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas upēs pārsvarā turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās, netipiski augsts ūdens līmenis saglabājas Lubāna ezerā un no tā iztekošajā Aiviekstē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Aiviekstes palienes applūdušas kopš augusta lietavām, un nākamnedēļ gaidāmais lietus apturēs ūdens līmeņa krišanos, iespējams neliels kāpums.

Ūdens līmenis Aiviekstē pie Lubānas pilsētas sestdien ir 488 centimetrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, nedēļas laikā tas pazeminājies par 16 centimetriem. Aiviekstes augštecē un Lubāna ezerā ūdens joprojām ir augstākajā līmenī kopš 2013.gada lielajiem pavasara paliem.

Daudzās upēs visos Latvijas reģionos ūdens līmenis pēdējo 5-14 dienu laikā pazeminājies par vienu līdz trim metriem.

Saskaņā ar «Global Forecast System» prognozi līdz pirmdienai tikai vietām Latvijā nedaudz līs, otrdien visā valstī gaidāms ilgstošs lietus un līs arī turpmākajās dienās. Kopējais nokrišņu daudzums oktobra pirmajā nedēļā valsts lielākajā daļā var sasniegt 20-35 milimetrus. Nākamnedēļ paaugstināsies ūdens līmenis upēs, bet jauni plūdi nav gaidāmi.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā ir +9..+14 grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu