Šonedēļ bieži līs lietus, būs stiprs vējš; Kurzemē kāps upju ūdens līmenis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Turpmākajā nedēļā laikapstākļus Latvijā noteiks plašs ciklons, tādēļ bieži līs un pūtīs brāzmains vējš, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmā mākoņu un lietus zona, sākot no rietumiem, šķērsos valsts teritoriju naktī uz otrdienu un otrdienas gaitā. Aiz tās veidosies lietus-gubu mākoņi, kas daudzviet nesīs īslaicīgus nokrišņus. Saglabāsies brāzmains vējš, vietām piekrastē vēja brāzmas sasniegs 16 metru sekundē.

Turpmākās darba dienas būs lielākoties mākoņainas un lietainas, bieži pastiprināsies dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra lielākoties būs +8..+13 grādu intervālā, dažviet valsts austrumos termometra stabiņš naktīs var noslīdēt līdz +5 grādu atzīmei.

Darba nedēļas izskaņā Baltijas valstis šķērsos ciklona centrs, tādēļ vējš pierims, tomēr saglabāsies lielākoties mākoņains un lietains laiks, vietām iespējams pērkona negaiss, kā arī stiprs lietus.

Saskaņā ar «Global Forecast System» prognozi kopējais nokrišņu daudzums šonedēļ valsts lielākajā daļā pārsniegs 20-30 milimetru, vietām Kurzemes un Vidzemes rietumos var būt vairāk nekā 50 milimetru nokrišņu.

Gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs, lielākais kāpums prognozēts Kurzemes rietumu daļas upēs.

Plūdu riska informācijas sistēmā pieejamās prognozes liecina, ka ūdens līmenis tādās

Kurzemes upēs kā Bārta, Durbe, Rīva un Užava līdz nedēļas beigām paaugstināsies par vienu diviem metriem.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu