Saistībā ar ūdens līmeņa celšanos var augt pieprasījums pēc laivu braucieniem pa Amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA / LETA

Saistībā ar ūdens līmeņa celšanos Lielajā Juglā tuvākajās dienās var augt pieprasījums pēc braucieniem ar laivu pa Amatas upi, aģentūrai LETA sacīja aptaujātie laivu nomu pārstāvji.

Laivu nomas «Amatas laivas» pārstāve Anžela Brice pieļāva, ka saistībā ar ūdens līmeņa celšanos tuvākajās divās dienās var augt pieprasījums pēc braucieniem ar laivu pa Amatas upi, ja laika apstākļi būs laivošanai piemēroti un ūdens līmenis saglabāsies atbilstošs.

«Laivas man visu laiku ir gatavībā, tāpēc ka esmu krastā, uzreiz varu aizsūtīt laivas un pēc tam tās savākt un nodot nākamajam braucējam. Šodien un rīt ūdens līmenis būs ļoti atbilstošs,» teica Brice, atgādinot, ka gadījumā, ja ir šaubas par ūdens līmeņa atbilstību, var droši painteresēties «Amatas laivās».

Brice sacīja, ka patlaban aktīvā laivošanas sezona ir beigusies, bet īsteni entuziasti turpina doties izbraucienos. Taču ļoti liela pieprasījuma pēc braucieniem ar laivām šoruden neesot, neraugoties uz atbilstošo ūdens līmeni pirms pāris nedēļām un piemērotu laiku.

Arī kopumā šogad bijusi mazāka laivošanas aktivitāte nekā pērn, sacīja Brice. Viņa pieļāva, ka tas varētu būt laika apstākļu dēļ. Lielākais īpatsvars klientu «Amatas laivās» ir jaunieši.

Arī «Seakayak.lv» laivu nomas pārstāve Luīze Šulca aģentūrai LETA pieļāva, ka, pateicoties ūdens līmeņa kāpumam, tuvākajās dienās Amatā var augt laivotgribētāju skaits. Tomēr tā kā laika apstākļi nav sevišķi jauki, diez vai tas būtiski cels laivu nomas pakalpojumu apmērus.

Viņa sacīja, ka šogad laivošanas aktivitāte bija līdzvērtīga iepriekšējam gadam. Vairāk klientu tradicionāli bijis jūlijā, kas ir atvaļinājumu laiks, taču arī pagājušajā un aizpagājušajā nedēļā cilvēki izmantojuši ļoti augsto ūdens līmeni un skaisto laiku. Lai arī aktīvā sezona ir beigusies, entuziasti vēl dodoties izbraucienos.

Šulca pastāstīja, ka «Seakayak.lv» vairāk orientējas uz laivu nomas pakalpojumu sniegšanu pa Kurzemes upēm, līdz ar to laivu nomā populārāki ir maršruti pa lielajām Kurzemes upēm - Abavu, Ventu un Irbi. Tomēr ik gadu populārāki kļūstot arī jūras piekrastes maršruti. Tajos gan būtiski esot ievērot pastiprinātu drošību, sarūpēt atbilstošu ekipējumu un ielāgot, ka jūrā nedrīkst braukt ar upju laivām.

Pēc viņas teiktā, aktīvākie laivotāji ir vidējā paaudze, jo šie cilvēki ir maksātspējīgāki. Tomēr ik gadu palielinās ģimeņu ar bērniem skaits, kas dodas laivu izbraucienos. Tradicionāli skaitliski daudz esot arī korporatīvo klientu. Pārsvarā klienti dodas divu dienu izbraucienos un augstāka aktivitāte ir nedēļas nogalē, pastāstīja Brice.

Jau ziņots, ka pēdējās trīs diennaktīs Lielajā Juglā pie Zaķumuižas ūdens līmenis kāpis par diviem metriem, un ir iespējams doties laivu izbraucienos pa Amatas upi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu