Trešdien lietus vairāk skars Latvijas dienvidus; otrdien visvairāk lijis Saulkrastu un Siguldas pusē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien Latvijas lielākajā daļā palaikam nedaudz līs, vairāk līs no rīta valsts dienvidrietumos un dienas vidū valsts dienvidaustrumus, liecina laika prognozes.

Starp mākoņiem daudzviet uzspīdēs saule. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumu puses. Gaiss iesils līdz +7..+12 grādiem.

Rīgā sabiezēs mākoņu sega un nedaudz līs, uz vakara pusi mākoņu kļūs mazāk. Nelielu dienvidu vēju nomainīs rietumu vējš, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +10..+11 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens 750-754 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Vietām līst; aizvadītajā diennaktī visvairāk lijis Saulkrastu un Siguldas pusē

Trešdienas rītā Latvijā ir visai mākoņains laiks, vietām līst, vairāk nokrišņu ir Kurzemes dienvidos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Lielākais nokrišņu daudzums pēdējā diennaktī reģistrēts Saulkrastu un Siguldas pusē, kur tas sasniedza 24-27 milimetrus. Valsts lielākajā daļā bija 7-12 milimetru lietus.

Gaisa temperatūra trešdienas rītā +5..+7 grādi, piekrastē līdz +10 grādiem.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš. Stiprākās vēja brāzmas reģistrētas otrdienas vakarā Ventspils ostā un naktī uz trešdienu Salacgrīvas ostā - attiecīgi 17 un 19 metru sekundē.

Rīgā daļēji apmācies laiks, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš 3-7 metri sekundē, gaisa temperatūra +6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija +7..+11 grādu.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.oktobrī bija +32..+34 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -5..-7 grādi daudzviet kalnu apgabalos, kā arī Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu